ممکن است در هنگام کار با وب سایت ها با خطاهایی مواجه شده باشید، در این نوشتار قصد داریم با خطاهای ۴xx (خطاهای سمت کلاینت یا کاربر) آشنا شویم و راهحل های موجود برای رفع آنها را بررسی کنیم.
زمانی که با تایپ یک آدرس در مرورگر خود میخواهید وارد سایتی شوید، درخواستی را برای سرور سایت مذکور ارسال میکنید. خطای ۴۰۰ زمانی رخ میدهد، که سرور نتواند درخواست شما را پذیرش کند یا نحوهی درخواست درست نباشد. (مثلا کوکی سمت کاربر مرتبط با سایت از بین رفته است یا شیوه نگارش کاربر توسط سرور درک نمیشود و در انتقال دادهها نقصی رخ داده است).
راه حل :
نگارش صحیح آدرس سایت یا همان URL، عدم استفاده از کاراکترهای غیرمجاز در آدرس، پاک کردن کوکیها و حافظه پنهان مرورگر، رفرش صفحه.
اگر دسترسی به یک صفحه نیازمند برخورداری از یک مجوز خاص باشد و شما از آن برخوردار نباشید، خطای ۴۰۱ رخ می دهد. در خطای ۴۰۱ یا خطای «دسترسی نامعتبر»، دسترسی به منبع درخواستی بهطور کامل محدود نیست، اما احراز هویت برای دسترسی لازم است.
راه حل :
برخی سایت ها با ثبت نام و ایجاد حساب کاربری ، مجوز دسترسی برای شما را فراهم میکنند.
هنگامی که دسترسی شما به یک منبع یا وب سایت کاملا محدود شده باشد، خطای ۴۰۳ رخ می دهد. در خطای ۴۰۳ مدیران وبسایت دسترسی مستقیم به فولدرها و نمایش فایلها را محدود میکنند و حتی با احراز هویت امکان دسترسی وجود نخواهد داشت. این عدم دسترسی می تواند به دلایل افزایش امنیت ، تحریمها، خرید هاست با تنظیمات نامناسب و یا خطاهای نرم افزاری و یا انسانی باشد. به عنوان مثال سایت freepik.com یکی از سایتهایی هست که به دلیل تحریم، برای کاربران ایرانی خطای ۴۰۳ نمایش میدهد.
راه حل :
پاک کردن کش و حافظهی پنهان مرورگر، استفاده از پروکسی، فیلترشکن و vpn برای برخی وبسایتها و همینطور غیرفعالسازی موقت افزونهها در سایتهای وردپرسیها به رفع مشکل کمک میکند.
یکی از رایجترین خطاهایی که رخ میدهد ، خطای ۴۰۴ است و زمانی رخ میدهد که کاربر آدرس صفحه را نادرست وارد می کند یا اینکه آدرس صفحه ای که تایپ می کند، وجود ندارد. ( به دلیل حذف شدن صفحه، تغییر آدرس سایت و عدم تغییر لینکهای قبلی).
راه حل :
بررسی و اصلاح url ، جستوجوی عنوان به جای آدرس URL مستقیم در مرورگر.
این خطا زمانی رخ می دهد که درخواست توسط سرور شناخته شده است، اما امکان پاسخدهی از طرف منابع سرور فراهم نیست و بایستی مجوز صادر شود.
راه حل :
سرور بایستی یک allow header بسازد که در آن لیستی از منابع با متدهای شناخته شده وجود داشته باشد.
این خطا زمانی رخ میدهد که سرور در انتظار تکمیل درخواست واسط کاربری است، اما پاسخ مناسب را در زمان استاندارد دریافت نمیکند. در واقع این خطا در هنگام «پایان حداکثر زمان درخواست» رخ میدهد.
راه حل :
رفرش و تازهسازی و یا بارگذاری مجدد صفحه ، بررسی اتصال اینترنت ، تغییر ip .
توسعه دهندگان لاراول معمولا با این خطا روبه رو میشوند و زمانی رخ می دهد که توکن امنیتی کاربر که در session ذخیره میشود، منقضی شده باشد .
راه حل :
معمولا اضافه کردن یک فیلد csrf_token ( یا @csrf در نسخه های جدید لاراول) به فرمها، خطا را برطرف میکند.
در این خطا سرور درخواست را درک میکند اما به دلیل خطاهای معنایی قابل پیگیری نیست و نمیتواند محتوا و دستورالعمل ها را پردازش کند. دلیل آن می تواند ضعیف نوشته شدن یا مشکل داشتن جداول پایگاهی و یا پیکربندی نادرست زبان برنامه نویسی مربوطه ( به عنوان مثال Php) باشد.
راه حل :
تغییر میزبان وبسایت، بررسی پیکربندی php ، بارگذاری نسخهی جدیدی از اسکریپت در سرور.
آرش خجسته
فک کنم رایج ترین ارور توی وب سایت ها همون ارور ۴۰۴ باشه.